Thema-workshop

Datagedreven beleid over afronden van behandelingen

De ggz staat onder druk en patiënten hebben te maken met wachttijden voordat zij vereiste zorg kunnen krijgen. Voor zorgaanbieders is het van belang de beschikbare capaciteit zo goed mogelijk in te zetten. Het op het juiste moment afronden, afschalen of overdragen van behandelingen kan helpen de wachttijden te verminderen en de patiënt betere zorg te bieden. In deze workshop bespreken  zorgprofessionals en beleidsmedewerkers van verschillende organisaties met elkaar hoe én welke data kan ondersteunen bij het evalueren en optimaliseren van beleid voor afronden van behandelingen.

Nieuwe beleidsinzichten door het combineren van bestaande data

Zorgorganisaties hebben veel waardevolle gegevens over hun patiënten en de behandeling, zoals demografische gegevens, data over de behandelduur of antwoorden op vragenlijsten. Door deze data te combineren en analyseren, kunnen waardevolle inzichten ontstaan.

In deze interactieve workshop leer je hoe je als organisatie data in kunt zetten om het beleid voor afronden van behandelingen te verbeteren. Je krijgt inzicht in de verschillende type data en hoe je deze kunt analyseren. Dit doen we aan de hand van praktijkvoorbeelden en door te leren van elkaars uitdagingen en successen.

Wat weet je na de workshop

  • Welke data ondersteunend kunnen zijn bij het optimaliseren van beleid voor afronden van behandelingen
  • Hoe je deze data inzet en analyseert
  • Welke uitdagingen en successen collega’s hebben op dit onderwerp

Datum en locatie

Wanneer: 13 juni 2023 van 14:00 – 16:30 (+ mogelijkheid voor napraten)
Waar: op locatie in midden-Nederland
Voor wie: afgevaardigden van zorgorganisaties
Deelnemers: maximaal 12 deelnemers

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.