Kwaliteitsverbetering met behulp van data

Workshops datagedreven leren

Met workshops helpen we organisaties en netwerken een stap te zetten met datagedreven leren en verbeteren. Je kunt kiezen voor een workshop op maat voor jouw organisatie of netwerk of als afgevaardigde van een zorgorganisatie deelnemen aan een thema-specifieke workshop.

Workshop op maat voor jouw organisatie of netwerk

Met een workshop datagedreven leren op maat helpen we organisaties en netwerken met een praktische verkenning naar mogelijkheden van kwaliteitsverbetering en de data die hier inzicht in kunnen geven.  De workshop wordt afgestemd op jullie wensen, behoeften en situatie: wil jouw organisatie of netwerk focussen op bepaalde aspecten van kwaliteitsverbetering, weten hoe je concrete inzichten opdoet of verbeterdoelen stelt en welke data daarbij passen? Of beschikken jullie al over een dashboard met kwaliteitsinformatie en willen jullie meer inzicht in hoe de beschikbare informatie kan bijdragen aan kwaliteitsverbetering?

Ontdek waar de verbeterbehoefte van jouw organisatie ligt

Samen met je collega’s verken je welke thema’s of onderwerpen jullie relevant vinden en met welke aspecten van kwaliteit jullie aan de slag willen gaan. Wil je meer inzicht in de toegevoegde waarde van behandelingen of is de wijze waarop de behandelcapaciteit wordt ingezet een actueel vraagstuk? In creatieve brainstormsessies ontdek je gezamenlijk jullie verbeterbehoefte.

Kennis over welke data relevant zijn voor jouw organisatie of netwerk

Met data kun je inzicht krijgen in de huidige praktijk en daaruit kunnen verbeterpunten volgen. In de workshop onderzoeken we welke data relevant zijn voor de door jullie gewenste inzichten en verbeterdoelen. Doelen die betrekking hebben op het optimaliseren van doorstroom van patiënten in de organisatie vragen bijvoorbeeld om andere data dan het verbeteren van behandeluitkomsten.

Concreet plan van aanpak

In de workshop werken we in één of twee dagdelen toe naar een concreet plan van aanpak voor jouw organisatie of netwerk. Afhankelijk van waar jullie staan en wat er nodig is voor jullie specifieke situatie maken we een haalbaar plan. Wanneer je doelen bijvoorbeeld helder geformuleerd zijn tijdens de workshop terwijl blijkt dat de benodigde data niet beschikbaar zijn, dan richt het plan zich op de vervolgstappen om dat te realiseren. Ligt je uitdaging meer op het creëren van draagvlak om beoogde verbeteringen door te voeren, dan richt het plan zich bijvoorbeeld op het verbinden van partijen die dezelfde speerpunten hebben.

Meld je kosteloos aan voor een workshop op maat.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.