Workshop Datagedreven leren: kwaliteitsverbetering met behulp van data

Met de workshop helpen we organisaties en netwerken een stap te zetten met datagedreven leren en verbeteren. Het is een praktische verkenning naar mogelijkheden van kwaliteitsverbetering en de data die hier inzicht in kunnen geven. Samen werken we toe naar een haalbaar plan van aanpak ten behoeve van de verbetering van kwaliteit van zorg voor de patiënt.

Maatwerk voor jouw organisatie of netwerk

De workshop sluit aan bij de huidige situatie van jouw organisatie of netwerk: beschikken jullie al over een dashboard met kwaliteitsinformatie en willen jullie kennis verdiepen? Of wil je meer inzicht in hoe de beschikbare informatie kan bijdragen aan kwaliteitsverbetering? Wil jouw organisatie of netwerk focussen op bepaalde aspecten van kwaliteitsverbetering, weten hoe je concrete verbeterdoelen stelt en welke data daarbij passen? Of wens je ondersteuning bij de opzet van jullie kwaliteitscyclus?

De workshop Datagedreven leren wordt afgestemd op de wensen en behoeften van jullie netwerk of organisatie.

Ontdek waar de verbeterbehoefte van jouw organisatie ligt
Samen met je collega’s verken je welke thema’s of onderwerpen relevant zijn en met welke aspecten van kwaliteit je aan de slag wilt gaan. Willen jullie meer inzicht in het effect van de behandelingen of is de inzet van de behandelcapaciteit een actueel vraagstuk? In creatieve brainstormsessies formuleer je gezamenlijk verbeterdoelen.

Kennis over welke data relevant zijn voor jouw organisatie of netwerk
Met data kun je inzicht krijgen in de huidige praktijk en eventuele verbeterpunten. In de workshop onderzoeken we welke data relevant zijn voor jouw specifieke verbeterdoelen. Doelen die betrekking hebben op het optimaliseren van doorstroom in de organisatie vragen bijvoorbeeld om andere data dan het verbeteren van behandeluitkomsten.

Concreet plan van aanpak
In de workshop werken we toe naar een concreet plan van aanpak voor jouw organisatie of netwerk. Afhankelijk van waar je staat en wat er nodig is voor jouw specifieke situatie maken we een haalbaar plan. Wanneer je doelen bijvoorbeeld helder geformuleerd zijn tijdens de workshop maar blijkt dat de benodigde data niet beschikbaar zijn, dan richt het plan zich op de vervolgstappen om dat te realiseren. Ligt je uitdaging meer op het creëren van draagvlak om de beoogde verbetering door te voeren, dan richt het plan zich bijvoorbeeld op het verbinden van partijen die dezelfde speerpunten hebben.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.