Workshop Datagedreven leren: verbinden van doelen en data

Met onze workshop helpen we organisaties of netwerken een stap te zetten met datagedreven leren en verbeteren. Het is een praktische verkenning naar mogelijkheden van kwaliteitsverbetering en de data die hier inzicht in kunnen geven. Samen werken we toe naar een haalbaar plan van aanpak ten behoeve van de verbetering van kwaliteit van zorg voor de patiënt.

Ontdek waar verbeterbehoefte van jouw organisatie ligt
In het eerste deel van de workshop ontdek je samen welke thema’s of onderwerpen voor jullie organisatie of netwerk relevant zijn en met welke aspecten van kwaliteit je aan de slag wilt gaan. In creatieve brainstormsessies formuleer je gezamenlijk verbeterdoelen.

Met data kun je inzicht krijgen in waar je staat als organisatie en waar verbeterpunten liggen. Welke data heb je hiervoor nodig en hoe kan je die inzetten? In het tweede deel van de workshop Datagedreven leren onderzoeken we welke data past bij jouw doelen. Doelen die betrekking hebben op het optimaliseren van doorstroom in de organisatie vragen bijvoorbeeld om andere data dan het verbeteren van behandeluitkomsten.

Samen werken we toe naar een concreet plan van aanpak voor jouw organisatie of netwerk. De nadruk kan liggen op het formuleren van doelen, maar ook op een meer praktische aanpak over hoe doelen te realiseren.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.