Veiligheidsindicatoren

De veiligheidsindicatoren zijn onderdeel van de Transparantiekalender en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd gebruikt deze voor haar toezicht. Dit toezicht richt zich op het bewaken en bevorderen van veiligheid en kwaliteit van zorg.

De basisset veiligheidsindicatoren verslagjaar 2020 is ten opzichte van de basisset verslagjaar 2019 inhoudelijk onveranderd. Zorgaanbieders zijn volgens de Zorgverzekeringswet (art.66d tweede lid) wettelijk verplicht informatie over de kwaliteit van verleende zorg conform afspraken in de Transparantiekalender aan te leveren bij het Zorginstituut Nederland. Meer informatie kun je vinden op de sectorpagina GGZ op www.zorginzicht.nl.

GGZ Dataportaal faciliteert ook dit jaar de uitvraag van de veiligheidsindicatoren. Je kunt indicatoren aanleveren vanaf 6 april tot 1 juni 2021.

Wat moet je doen?

  1. Hanteer als leidraad de vragen in de indicatorenset.
  2. Verzamel de gevraagde gegevens.
  3. Lever deze gegevens aan zodra GGZ Dataportaal is opengesteld.  De betreffende zorgaanbieders hebben begin april een uitnodiging hiervoor ontvangen.

Mocht je geen uitnodiging hebben ontvangen en toch van mening zijn dat je wel veiligheidsindicatoren dient aan te leveren? Neem dan contact op met servicedesk@ggzdataportaal.nl.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.