Aan de slag met data delen

Het delen van anonieme of gepseudonimiseerde data ten behoeve van kwaliteitsverbetering wordt meestal gefaciliteerd door de EPD- of ROM-leverancier. In de Informatiestandaard en codelijsten staat welke data gedeeld kunnen worden. Voor zowel anonieme als gepseudonimiseerde data wordt er gewerkt met een Privacy Verzend Module en een XML formaat. Om in te kunnen loggen bij GGZ Dataportaal is een VECOZO-certificaat nodig.

Privacy Verzend Module (PVM)

Data wordt gedeeld via de gespecialiseerde en beveiligde software van ZorgTTP. Deze software, de Privacy Verzend Module (PVM), download je op de website van ZorgTTP. Om de juiste PVM te downloaden ga je in het overzicht op de website van Zorg TTP naar Akwa GGZ.

Ga naar het overzicht en download de PVM
XML Schema Definition (XSD)

Voordat gegevens aangeleverd kunnen worden aan GGZ Dataportaal met de PVM moeten deze gestandaardiseerd worden volgens het Extensible Markup Language (XML) formaat. Zie de Informatiestandaard voor meer informatie. Met de XSD kan je het XML bestand controleren voordat je het deelt. Hulp nodig? Neem contact op.

VECOZO certificaat

Om veilig in te loggen bij GGZ Dataportaal heb je een VECOZO-certificaat nodig. VECOZO is het landelijke knooppunt voor veilige digitale communicatie in de zorg. Geef je gebruikersnummer aan ons door, na autorisatie kun je inloggen in GGZ Dataportaal.

Vraag VECOZO-certificaat aan

Anonieme data

In de Informatiestandaard lees je alles wat nodig is voor het delen van anonieme data.

Gepseudonimiseerde data

In de Informatiestandaard lees je alles wat nodig is voor het delen van gepseudonimiseerde data.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.