Data-analyse voor inzichten in kwaliteitsverbetering

Analyseren

Bij leren van data zijn het kiezen van de juiste data én het analyseren daarvan essentieel. Met data-analyse geeft GGZ Dataportaal voeding aan het gesprek in een lerend netwerk. Door de juiste data te ordenen en te interpreteren kunnen nieuwe inzichten ontstaan. Daarnaast is data-analyse zinvol voordat datavisualisatie wordt ingericht. Data-analyse helpt om te zien wat er nodig is om tot goede visualisaties en inzichten te komen.

Voorbeeld netwerk Inzicht in verplichte zorg
Voor het lerend netwerk Inzicht in data verplichte zorg voert GGZ Dataportaal periodieke analyses uit die in netwerkbijeenkomsten van de deelnemers besproken worden. Elke deelnemer ontvangt een rapportage waarin de eigen organisatie vergeleken wordt met alle deelnemers van het netwerk.

Voorbeeld netwerk Angst & Depressie
Het lerend netwerk Angst & Depressie werkt met gepseudonimiseerde data waardoor behandelproceskenmerken, behandeluitkomsten en patiëntervaringen gecombineerd kunnen worden. GGZ Dataportaal voert periodieke analyses uit die in bijeenkomsten met deelnemers besproken worden. Vervolgens kunnen de deelnemers zelf aan de slag in de praktijk om te onderzoeken of en hoe processen aangepast kunnen worden of beleid aangescherpt kans worden.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.