Inzicht in data voor kwaliteitsverbetering

In de ggz is veel data beschikbaar die met behulp van analyse en datavisualisatie inzicht kan geven in mogelijkheden voor verbetering van kwaliteit van zorg. GGZ Dataportaal ondersteunt de ggz bij het verzamelen, visualiseren en analyseren van data ten behoeve van kwaliteitsverbetering. Afhankelijk van het doel en type data heeft GGZ Dataportaal diverse mogelijkheden voor het verzamelen van data.

Netwerken

GGZ Dataportaal adviseert netwerken bij het maken van keuzes over welke doelen te stellen en welke data daarbij in te zetten. Met data-analyse en aantrekkelijke datavisualisaties worden netwerken ondersteund bij het verkrijgen van inzichten. Voor bijvoorbeeld het lerend netwerk Inzicht in data verplichte zorg verzamelt GGZ Dataportaal de data. Deze wordt geanalyseerd en elke deelnemer ontvangt een eigen rapportage waarin de eigen organisatie ook wordt vergeleken met alle deelnemers van het netwerk.

Spiegelinformatie voor ggz-instellingen

Elk kwartaal inzicht in data van jouw instelling. Anonieme data van patiëntpopulatie, zorgproces en patiëntervaringen vergelijk je binnen je eigen organisatie, met een zelfgekozen referentiegroep of alle gebruikers van Spiegelinformatie. De datavisualisaties helpen bij het monitoren van de effecten van organisatiebeleid en het verkrijgen van sturingsinformatie.
Demo Spiegelinformatie.

Workshops

Interesse in mogelijkheden van kwaliteitsverbetering op basis van data? Met workshops bieden we samenwerkingsverbanden een praktische verkenning naar mogelijkheden van kwaliteitsverbetering en de data die hier inzicht in kunnen geven.

Openbare GGZ cijfers

In de ggz zijn veel data beschikbaar uit openbare bronnen die vaak niet eenvoudig toegankelijk zijn. Door analyse en visualisatie maakt GGZ Dataportaal deze cijfers inzichtelijk. Openbare GGZ-cijfers biedt overzichtelijke datavisualisaties met toelichting voor een breed publiek. De openbare data voor patiëntervaringen zijn afkomstig van de website Zorginzicht van Zorginstituut Nederland.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.