Eating Disorder Inventory-3 (EDI-3)

De Eating Disorder Inventory-3 (EDI-3) brengt de symptomatologie van de patiënt in kaart. De vragenlijst bestaat uit 91 items verdeeld over 11 schalen: Najagen van Dunheid, Boulimia, Ontevredenheid met het lichaam, Ineffectiviteit, Perfectionisme, Interpersoonlijk wantrouwen, Introceptief bewustzijn, Angst voor volwassenheid, Ascetisme, Impulsregulatie en Sociale onzekerheid.
Deze versie wordt aangeraden in onderzoek naar de etiologie van eetstoornissen en voor screeningsdoeleinden in de niet klinische populatie. De korte versie bestaat uit 64 items met de acht oorspronkelijke subschalen en kan in de klinische setting worden gebruikt om de symptomatologie van een patiënt in kaart te brengen en bij therapie-evaluatie.
Interpretatie: De items worden beoordeeld op een zespuntsschaal lopend van 1=nooit, 2=zelden, 3=soms, 4=vaak, 5=meestal en 6=altijd. Met behulp van de EDI-3 kan een uniek psychologisch profiel worden gemaakt, kan vastgesteld worden of therapie aanslaat en kan er onderzoek mee gedaan worden. Ook is de EDI-3 geschikt voor screening: het opsporen van subklinische vormen van een eetstoornis in risicogroepen van bijvoorbeeld sporters, balletdansers en studenten.

Indicator Symptomatisch herstel
Kwaliteitsstandaard Eetstoornissen
Leeftijdscategorie Jongeren
Download Verkrijgbaar bij: Hogrefe Uitgevers
Bronvermelding:
  • Strien, T. van. (2014). EDI-3 Inventarisatie van eetstoornissymptomen, handleiding. Amsterdam: Hogrefe Uitgevers.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.