lichaamsattitudevragenlijst (LAV)

De lichaamsattitudevragenlijst (LAV) is een zelfrapportage vragenlijst voor vrouwen vanaf 12 jaar met als doel de subjectieve beleving en de houding van de respondent ten opzichte van het eigen lichaam helder te krijgen. De vragenlijst bestaat uit 20 items en heeft vier subschalen: negatieve waardering lichaamsomvang, gebrek aan vertrouwdheid met het eigen lichaam, algemene ontevredenheid met het lichaam (waarbij het gaat om vergelijking van het eigen lichaam met anderen, de restfactor. De items worden gescoord op een zespuntsschaal. De maximale score is 100 en hoe hoger de score, hoe verstoorder de lichaamsbeleving.

Indicator Symptomatisch herstel
Kwaliteitsstandaard Eetstoornissen
Bronvermelding:
  • Probst, M., van Coppenolle, H., & Vandereycken, W. (1992). De Lichaams-AttitudeVragenlijst (LAV) bij patiënten met eetstoornissen: onderzoeksresultaten. Bewegen & Hulpverlening, 4, 286-299.
  • Probst, M., van Coppenolle, H., & Vandereycken, W. (1998). De lichaamsattitudevragenlijst: validering en normering. In J. Simons (Red.), Actuele Themata uit de psychomotorische therapie (pp.79- 90), Leuven: Acco.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.