Vragen en antwoorden

Vragen en antwoorden over CQi

Hier staan vragen en antwoorden over het aanleveren van CQi-gegevens bij GGZ Dataportaal, gegevensmakelaar voor Zorginstituut Nederland. 

Staat jouw vraag er niet bij of geeft het antwoord geen oplossing, neem dan contact op met de Servicedesk GGZ Dataportaal: 

  • E-mail: servicedesk@ggzdataportaal.nl. 
  • Telefonisch: 030-3079271, op doordeweekse dagen van 9:30 tot 17:00 uur. 

De onderstaande vragen en antwoorden gaan over het aanleveren van CQi- gegevens aan GGZ Dataportaal.

Antwoorden op andere vragen vind je mogelijk op de website van Zorginstituut Nederland. 

Ik heb geen uitnodiging voor het aanleveren van CQi-gegevens ontvangen.
Neem contact op met de Servicedesk GGZ Dataportaal.

Ik heb geen inloggegevens ontvangen of kan niet inloggen met de gegevens die ik heb ontvangen.
Neem contact op met de Servicedesk GGZ Dataportaal.

Hoe log ik in bij het GGZ Dataportaal?
Je kunt inloggen bij het GGZ Dataportaal met hetzelfde e-mail adres en wachtwoord dat je een half jaar geleden ook hebt gebruikt. Mocht je je wachtwoord vergeten zijn, klik je op de knop Wachtwoord vergeten? 
Ben je niet eerder ingelogd geweest dan heb je als het goed is van ons al een autorisatiecode ontvangen om een account aan te maken. Heb je deze niet ontvangen? Neem dan contact op met de Servicedesk van GGZ Dataportaal.

Ik heb voor een locatie minder dan dertig CQi-vragenlijsten afgenomen, wat nu?
Je vult in de vragenlijst jouw contactgegevens en locatiegegevens in, en hoeft voor die locatie geen CQigemiddelden in te vullen en kunt voor een andere locatie invullen of de vragenlijst afsluiten. Wanneer het minimum van 30 ingevulde vragenlijsten per vestiging niet is behaald dan is het aanleveren van de indicatoren niet verplicht. Organisaties waarbij de N voor alle locaties lager is dan 30 maar de gecombineerde aantal van alle locaties hoger is dan 30 dan mogen ze aanleveren gezamenlijk op de hoofdlocatie. Deze indicatoren worden ook gepubliceerd in het Openbaar Databestand op zorginzicht.nl.

Moet ik alle gegevens in een sessie aanleveren?
Nee, je hoeft niet in één sessie alle vragen te beantwoorden. Je kan eerst enkele vragen beantwoorden, die antwoorden opslaan, en later – na opnieuw inloggen met dezelfde inloggegevens – de overige vragen beantwoorden.

Ik wil locaties samenvoegen, hoe doe ik dat?
Je vult het KvK-nummer, het adres en de naam van de locatie in, en ook de naam en het KvK-nummer van de locatie waar de antwoorden op de zestien CQi-vragen staan.

Ik weet de AGB-code van één of meerdere locaties niet, wat moet ik doen?
Het is niet verplicht om voor alle locaties een AGB-code in te vullen, vul de codes in die je wel weet.

Hoe kan ik controleren of mijn antwoorden goed in de applicatie staan?
Na het invullen van alle vragen klik je op de button ‘Formulier controleren’ en je ziet dan jouw antwoorden. Je kan dan antwoorden aanpassen. Klik je op de button ‘Versturen’, dan ontvang je een overzicht van jouw antwoorden, op het ingevulde e-mailadres.

Tot wanneer kan ik CQi-gegevens aanleveren?
Tot uiterlijk 16 februari 2024 kan je CQi-gegevens aanleveren. Daarna hebben wij tijd nodig om het bestand te verwerken en aan te bieden aan Zorginstituut Nederland.

Kan ik ergens aangeven dat ik nog niet klaar ben om aan te leveren?
In het verleden was dit nog mogelijk maar vanaf nu is het verplicht om  aan te leveren tenzij het aantal patiënten kleiner is dan 30. Dit kan je aangeven bij het invullen van de locatie gegevens.

Kan ik mijn aangeleverde CQi-gegevens wijzigen?
Reeds aangeleverde CQi-gegevens kan je tot uiterlijk 16 februari a.s. wijzigen. Neem hiervoor s.v.p. contact op met onze Servicedesk, servicedesk@ggzdataportaal.nl.

Wat gebeurt er met mijn CQi-gegevens na 16 februari?
Na 16 februari voegt GGZ Dataportaal alle aangeleverde CQi-gegevens samen in een Openbaar Data Bestand en levert dit voor 1 maart 2024 aan Zorginstituut Nederland. Alle aangeleverde gegevens verwijderen wij uiterlijk op 1 september 2024 uit onze systemen.

Zijn mijn gegevens veilig bij GGZ Dataportaal?
De gegevens die worden gedeeld via het webformulier worden opgeslagen in een besloten en beveiligde omgeving. Onze Servicedesk gebruikt jouw gegevens voor contact en alleen de data-analist heeft toegang tot de CQi-gegevens. Onze privacyverklaring staat hier: https://ggzdataportaal.nl/privacyverklaring.

Ik wil meer weten over deze gegevensuitwisseling.
In ons Dataprotocol staan de taken en verantwoordelijkheden rondom deze gegevensuitwisseling uitgebreid beschreven.

Is er een handleiding beschikbaar voor het aanleveren?
De indicatorengids is opgesteld als hulpmiddel voor zorgaanbieders voor deze gegevensaanlevering.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.